eia 2016
januari 8, 2016 Informatief

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker. De overheid en de samenleving willen het milieu beter beschermen. Met de energie investeringsaftrek probeert de overheid duurzaam ondernemen te stimuleren.

Om de duurzame investeringen extra te bevorderen is is de investeringsaftrek verhoogd van 41,5 % naar 58%! Hierdoor ontstaat er een nettovoordeel van ongeveer 14 procent voor EIA-aanvragers. Ook het budget is verhoogd naar 161 miljoen euro. In 2016 is het dus nog aantrekkelijker om een duurzame investering, zoals ledverlichting, te doen.

Wanneer u bij ons led verlichting aanschaft kunt u in aanmerking komen voor de EIA, want Ultra-LED heeft verschillende producten, waarmee u in aanmerking komt voor deze subsidie.
Wat is hier bijzonder aan, want iedereen zegt toch dat ze EIA op hun producten hebben?
Sinds 1-1-2016 zijn de eisen voor de EIA stevig aangescherpt. Zo moeten led armaturen en led panelen minimaal 100 lumen per watt hebben en led-buizen moeten zelfs 100 lm/w hebben en niet zoals in 2015, 90 lumen per watt. Dit betekent dat producten die sinds 1-1-2016 niet meer aan de eisen voldoen niet in aanmerking komen voor de EIA. Het kan dus zijn dat bij uw aankoop staat dat u EIA kunt aanvragen, maar dit dus niet het geval is. Veel led-producten voldeden in 2015 al niet aan de eisen en zullen nu nog verder achter gaan lopen. Ultra-LED panelen, Ultra-LED armaturen, Ultra-LED buizen en andere Ultra-LED producten komen wel in aanmerking voor de EIA

Eisen voor aanvragen van de EIA:
– Minimale investering van €2500,-;energie investeringsaftrek
– Producten moeten Dekra gecertificeerd zijn met de nieuwste kwaliteitseisen;
– Aanvraag binnen drie maanden na aangaan van de investeringsverplichting, zowel bij een mondelinge als een schriftelijke overeenkomst.

Bekijk ons assortiment voor uw mogelijkheden en/of neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Meer informatie over de energie investeringsaftrek vindt u hier.                              

 

Written by Jelle de Boer
Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker en is een mooie manier om je als bedrijf extra te kunnen onderscheiden in de markt. Daarnaast levert je het als onderneming ook nog een lagere energierekening op en stoot je minder CO2 uit. Al met al is het een enorme uitdaging. Bent u de volgende die de stap zet en investeert in led-verlichting en zo (meer) duurzaam gaat ondernemen?