Na installatie van de led-verlichting, regelt Ultra-LED de recycling van uw vervangen verlichting

Recycling verlichting

Energiezuinige led-verlichting is goed voor het milieu, omdat het minder energie verbruiken dan traditionele verlichting en voor meer dan 90% recyclebaar zijn. Om de volledige milieuwinst van led-verlichting te bereiken, moeten de vervangen lampen wel gescheiden worden ingezameld en ingeleverd. Dankzij een landelijke dekkend systeem van Wecycle kunnen afgedankte spaarlampen, tl-buizen, ledlampen en armaturen eenvoudig en kostenefficiënt worden ingezameld en gerecycled. Ultra-LED ontzorgd zijn partners en klanten door de recycling van de vervangen verlichting te regelen. De vervangen verlichting kan kosteloos worden ingeleverd bij Ultra-LED.

Recycling verlichting

Wanneer u de verlichting bij Ultra-LED inlevert, moet u onderscheid maken tussen TL-buizen, armaturen en spaarlampen. Ultra-LED levert deze gescheiden verlichting in bij zijn recycle partner Wecycle. Hierdoor kan bij binnenkomst bij Wecycle, de traditionele verlichting eerst geheel of gedeeltelijk gedemonteerd worden. Demontage is nodig om milieuschadelijke stoffen te kunnen verwijderen en om alle voor hergebruik geschikte materialen zo ‘schoon’ mogelijk te kunnen scheiden. Recycling levert dan het hoogste milieurendement op.

Ultra-LED en Wecycle doen er alles aan om zo veel mogelijk materialen te scheiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om ijzer, aluminium, koper, kunststof, glas, hout en PUR-poeder. Schadelijke stoffen, bijvoorbeeld cfk’s, kwik en batterijen, worden op een verantwoorde manier gerecycled of vernietigd. De vrijgekomen materialen worden bewerkt tot (secundaire) grondstoffen die klaar zijn voor een tweede leven. De industrie kan ze gebruiken bij de vervaardiging van nieuwe producten. Hierdoor hoeven minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Dit ontlast het milieu en draagt bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. Hieronder ziet u hoe de recycling verlichting in zijn werking gaat voor armaturen, tl-buizen en spaarlampen.

Wilt u vrijblijvend en persoonlijk advies op maat?

Meld u vrijblijvend aan voor een adviesgesprek met onze adviseurs.


”De led-verlichtingsadviseurs van Ultra-LED staan altijd voor u klaar. In het adviesgesprek worden uw wensen en behoeften in kaart gebracht. Uw wensen dienen als basis voor de verdere samenwerking. Als partner van Ultra-LED profiteert u direct van de expertise en het professioneel, hoogwaardig assortiment.”